S'obre la convocatòria d'ajuts de menjador escolar del curs 2024-2025

Dilluns, 6 de maig de 2024 a les 00:00

Les famílies residents a Montgat que compleixin els requisits poden sol·licitar els ajuts del 13 al 31 de maig a l'Ajuntament de Montgat.

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat les Bases que regiran la convocatòria 2024-2025 dels ajuts individuals de menjador escolar. Les bases segueixen els criteris d’anteriors convocatòries pel que fa a requisits econòmics. En concret, les noves Bases amplien els indicadors a tenir en compte a l’hora de fer el preceptiu informe de risc social de l’alumne per part dels serveis socials municipals afegint aspectes com l’habitatge (manca d’habitatge, risc de desnonament, amuntegament, pobresa energètica, infrahabitatge….etc) i els hàbits alimentaris.

Poden demanar l'ajut individual les famílies residents a Montgat amb fills  i filles de 3 a 12 anys (segon cicle d'infantil i primària), escolaritzats a escoles públiques.

Les famílies que acreditin els criteris per ser beneficiàries poden presentar la sol·licitud d'ajuts individuals de menjador del 13 de maig al 31 de maig de 2024, a:

  1. Presencialment a l'OAC de l'Ajuntament de Montgat de dilluns a divendres de 9 a 13 (sense cita prèvia)
  2. Telemàticament a través d’una instància genèrica, clicant aquí on s'ha d'adjuntar el model de sol·licitud degudament complimentat.

Si les famílies sol·licitant compleixen els requisits cobraran l’ajut a principis del curs escolar.

Durant el curs escolar 2024-2025 s’obriran dos terminis més per presentar les sol·licituds:

- Segon termini ordinari que, preferentment, haurà de finalitzar el mes de novembre de 2024 (si es compleixen els requisits, es cobrarà l’ajut a partir de novembre).

Tercer termini ordinari que, preferentment, haurà de finalitzar el mes de febrer de 2025 (si es compleixen els requisits, es cobrarà l’ajut a partir de febrer).

Condicions per ser beneficiari/a dels ajuts:

  • Estar matriculat en un centre educatiu sostingut amb fons públics de Catalunya a la comarca del Maresme, en qualsevol dels cursos de segon i tercer dels ensenyaments de primer cicle d’infantil, en aquelles escoles de titularitat de la Generalitat on s’hagi implantat, i qualsevol dels cursos dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’ensenyaments obligatoris, durant el curs corresponent a la convocatòria.
  • Estar escolaritzat en una comarca diferent a la de residència i que sol·liciti ajuts individuals de menjador socioeconòmics. Aquest alumnat haurà de presentar la sol·licitud seguint els tràmits establerts a la comarca on estigui escolaritzat, i en el municipi d’escolarització. El Consell Comarcal del centre receptor és el que concedirà l’ajut, si s’escau, igual que a la resta de l’alumnat de la comarca. El municipi que tramiti la sol·licitud podrà demanar a l’EAP o als serveis socials del municipi de residència de l’alumne la informació necessària per a la resolució.
  • No tenir dret al servei de menjador amb caràcter gratuït.
  • No estar en acolliment residencial. Es considera acolliment residencial qualsevol alumne que estigui residint en un centre d’acolliment per a infants i adolescents (CRAE). En canvi, podran participar en la convocatòria els infants que estiguin en acolliment en família extensa o aliena.
  • Fer ús del menjador escolar. És condició indispensable que el centre disposi de servei de menjador escolar.
  • Llindar de renda – tram garantit d’ajut del 70%:
  • Primer adult (sustentadors principals): 11.840,60€
  • Segon adult (sustentadors principals) i altres adults que integren la unitat familiar: 5.920,30€
  • Per cada nen/a de la unitat familiar: 3.552,20€

Les sol·licituds que estiguin per sobre d’aquest llindar econòmic constaran com a denegades.

Quina documentació cal aportar?

Documentació obligatòria

1. Sol·licitud model CCM1.

Els fills/es per als quals es sol·liciti beca  s’haurà d’informar de l’IDALU. (Identificador de l'Alumne/a).

2. DNI/NIE vigent dels pares i/o tutors legals de l’alumne sol·licitant, i de tots els membres de la unitat familiar que figurin en el volant de convivència. En el cas de no disposar-ne, cal presentar el llibre de família.

Als efectes de creuar dades amb l’AEAT, el Passaport no és vàlid.

3. Volant/certificat de convivència actual: L'Oficina d'Atenció a la ciutadania l’emetrà i l’adjuntarà a la sol·licitud.

4. Documentació complementària de la situació familiar que s’ha de presentar obligatoriàment: 

- Infants en acolliment: s’acreditarà mitjançant la resolució d’acolliment de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

  • Document acreditatiu de prestacions econòmiques d’urgència social, atorgades per administracions públiques, que tinguin per finalitat atendre situacions de necessitats puntuals, urgents i bàsiques, de subsistència com, per exemple l’alimentació, el vestit i l’allotjament.
  • Conveni regulador o sentència de separació/divorci/acta final de mediació del Departament de Justícia, o autorització notarial de sortida del país i si s’escau conveni regulador (adjuntant en idioma original i la traducció jurada al català o castellà).
  • En cas de viduïtat d’un progenitor/a, adjuntar el certificat de defunció.

5. Valoració per part dels serveis socials per situació social de risc:

Les famílies ateses pels serveis socials hauran de declarar aquesta situació a la sol·licitud, indicant per quins serveis socials són ateses.

 

Darrera actualització: 06.05.2024 | 12:03